Author Archive

Jobb oktatásért (MPP) (Választási kampány)

2016. május 19., csütörtök, Közélet
Ütő Gusztáv, Tóth Gáspár Barnabás, Bedő Zoltán és Fazakas Ildikó

Ütő Gusztáv, Tóth Gáspár Barnabás, Bedő Zoltán és Fazakas Ildikó
Az MPP sepsiszentgyörgyi tanácstagjelöltjeinek kiválasztásakor a magyar ügyekért való kiállás mellett fontos szempont volt a szakmai felkészültség és a tenni akarás, nem véletlen, hogy a lista első tíz helyén állók több mint fele a civil szférából érkezik – mondta Bedő Zoltán önkormányzati képviselőjelölt azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen az MPP-lista három további szereplője mutatta be elképzeléseit. Fazakas Ildikó pszichológus, Tóth Gáspár Barnabás nyugalmazott iskolaigazgató és Ütő Gusztáv képzőművész, egyetemi tanár is a Magyar Megmaradásért Mozgalom képviseltében kapott helyet az MPP-listán.
Fazakas Ildikó több, oktatással és szociális gondokkal kapcsolatos javaslatot fogalmazott meg. Szerinte nagy szükség volna Sepsiszentgyörgyön egy korai fejlesztőközpont létrehozására, amely a 0 és 5 év közötti gyermekeket, illetve szüleiket célozná meg. Itt szakemberek segítségével zajlana a gyermekek állapotfelmérése az esetleges enyhe lemaradások orvoslására, a szülőknek tudnának tanácsokkal szolgálni, hogy miként segíthetnének a gyermekek fejlődésében. Szakemberek beavatkozására van szükség a hátrányos szociális helyzetű családokból származó gyermekek felzárkóztatása érdekében is, hogy elejét vegyék a korai iskolaelhagyásnak vagy annak, hogy a kudarcélmény állandósulása nyomán a fiatalok esetleg egészségkárosító szerekhez nyúljanak. Mindezekre uniós forrásokból lehetne finanszírozást keresni, miként olyan programok kidolgozására is, amelyek például az Oltmező utcai tömbházakban élő családokat céloznák meg. Így a szülők és a szakképzetlenek számára is alkalmas munkalehetőséget biztosíthatnának  – gyógynövények szedése, erdei gyümölcsök gyűjtése, kisállattenyésztés stb. Újabb idősek otthonára, bölcsődére, önálló és állandó bábszínházra is szüksége van Sepsiszentgyörgynek – vélekedett.
Tóth Gáspár Barnabás, a Perspektíva- iskola volt igazgatója a testnevelés fontosságáról szólt: már óvodás korban meg kell szerettetni a gyermekekkel a mozgást, rendbe kell tenni az iskolai sportpályákat és stadionokat, rendszeresen kellene sporttevékenységeket és versenyeket szervezni, jó lenne létrehozni egy szabadidő- és sportközpontot. A szakképzés fontosságáról is szólt, szorgalmazva: az iskolák a kínálatot a cégekkel egyeztetve alakítsák ki, hogy valóban olyan szakmában képezzenek munkásokat, amilyen mesterségekre igény van.
Ütő Gusztáv bevallása szerint művészeti, oktatási kérdésekben kívánja segíteni a várost, miként eddig is tette. Úgy látja, Sepsiszentgyörgy lassan kortárs művészeti központtá válik, de a meglévő intézmények és kiállítóhelyek mellett fontosnak látja, hogy a Gyárfás Jenő Képtár visszakapja az őt megillető helyet és rangot. Folytatná Az autonómia anatómiája projektet: ezúttal az alkalmazott autonómia témáját járnák körül a vizuális művészet keretein belül. Továbbá figyelmet kell fordítani arra, hogy a vizuális művészeteket szakszerűen oktassák, az anyanyelvű képzőművészeti képzés során pedig az oktatók mentorként kövessék tanítványaik pályáját.
Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Beterjesztik a polgáriak (Autonómiapárti önkormányzati határozatok)

A Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete beterjeszti a székelyföldi autonómiáról szóló határozatot minden olyan településen, ahol önkormányzati képviselői vannak – jelentette be Kulcsár-Terza József megyei elnök. Sepsiszentgyörgyön Bálint József tegnap iktatta a városházán az erről szóló határozattervezet-javaslatot.

Kulcsár-Terza József kifogásolta a prefektus múlt heti körlevelét, melyben a kormány megyei képviselője arra figyelmeztette a polgármestereket, hogy ne fogadják el a Székely Nemzeti Tanács által javasolt határozatokat, mert eljárásuk jogszerűtlen, és kénytelen lesz megtámadni azokat. Az MPP háromszéki elnöke szerint érthetetlen a prefektus eljárása, nem az a dolga, hogy akadályozza a véleménynyilvánítást, illetve hogy fenyegetőzzék. Meglátása szerint a kormány azért utasította helyi megbízottját, hogy támadja meg az említett tanácsi döntéseket, mert fél attól, ezek eredményesek lehetnek. Annál is inkább, hogy felfigyelt rájuk a nemzetközi közvélemény is, az Európa Tanács már két önkormányzatnak is válaszolt megkeresésére.
Az SZNT február 12-én fordult nyílt levéllel a székelyföldi önkormányzatokhoz, arra kérve azokat, hogy fogadjanak el autonómiapárti határozatot. Az SZNT a javasolt határozat szövegtervezetét is mellékelte. Eddig 11 székelyföldi önkormányzat tett eleget a felhívásnak, Háromszékről Uzon és Kökös testülete fogadta el a dokumentumot, amelyben kinyilvánítják, hogy az általuk képviselt közösség az autonóm Székelyföldhöz szeretne tartozni.

 

3Szék – Farkas Réka

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

„Aranyláz” Szentgyörgyön

Most már mindenki kitörheti a lábát

 

Sepsiszentgyörgy úgy néz ki, mint Kalifornia az aranyláz idején: mindent feltúrnak, rontanak, úgy felejtenek – állapította meg Bálint József. A Magyar Polgári Párt (MPP) sepsiszentgyörgyi elnöke Kulcsár-Terza József megyei elnök oldalán tegnap találkozott a sajtó képviselőivel.

– Ez lenne Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa? A nemrég leaszfaltozott járdákon kaszálni lehet a burjánt, az Olt utcában minden harmadik lerakott kőlap „fut utánad”, a Nagy György és a Puskás Tivadar utcákban lakók pedig négy éve porban-sárban járnak, legfennebb annak „örülhetnek”, hogy most már a város többi részének lakói is nyugodtan kitörhetik a lábukat – élcelődött Bálint.

A megyeszékhelyi MPP-elnök szerint jobb szervezéssel meg lehetett volna oldani, hogy élhető legyen a város a javítások ideje alatt is, több helyen gondoskodhattak volna ideiglenes járófelületről. Hozzátette: a csatolt települések utcáit, „ahol állítólag nem lehet korszerűsíteni, mert nincs csatorna” (Bálint szerint ezt mondták kettő, négy és hat évvel ezelőtt is), bőven le lehetett volna aszfaltozni a központi utcákban rendszeresen felvágott friss aszfaltból.

– Az már végképp csak szervezés kérdése, hogy a lyukakat „gyártó” marógép csak fél nappal és ne két héttel járjon az aszfaltozók előtt – vélekedett Bálint József.

Az MPP-tanácsosok valamennyi településen (összesen 18 tanácsban vannak jelen) benyújtják a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott autonómiapárti önkormányzati határozattervezetet – közölte Kulcsár-Terza József. A megyei elnök „törvénytelennek” minősítette Marius Popică ezt megtiltó körlevelét, amellyel „megpróbálják megfenyegetni” a polgármestereket. Sepsiszentgyörgyön máris iktatták a dokumentumot – mondta Kulcsár-Terza.

Erdély András / „Aranyláz” Szentgyörgyön

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Ünnep az összetartozás jegyében

Lassan, az évek teltével Sepsiszentgyörgyön is igazi, emberek százait megmozgató ünneppé válik június 4. Idén a Nemzeti Összetartozás Napját sikerült közösen megünnepelni, a politikamentesnek tervezett második, kulturális rész valóban az összefogás üzenetét hordozta.
A szónokok szóltak a szórvány–magyar együttműködésről, a Kárpát-medencei népek közös múltjáról, jövőjéről, az előadók között voltak helybeliek, Hunyad megyéből érkezettek és csángóföldről népdalokat hozó gyermekek.
Kicsit megcsúszott a parkban rendezett megemlékezés, s a hatórás harangzúgás belekongott az imába, a himnuszokkal pedig a háttérből a nagyszínpadon szóló zene próbált konkurálni, de nem sikerült tompítania az esemény méltóságát Az RMDSZ-es jelöltek, aktivisták szinte tüntetően maradtak távol az MPP kezdeményezte, több éve megrendezett megemlékezésről, mint mondották, nem akartak kampányt keverni az eseménybe, de az MPP és az EMNP testületileg részt vett a közös szervezésben sorra kerülő kulturális rendezvényen.
Nem gyűlt össze a március 15-én vagy akár Szent György Napokkor megszokott tömeg, de a nyáresti melegben sok százan összesereglettek a színház elé felállított színpadnál. A Má­csafej együttes megzenésített verseket énekelt, fiatalok szavaltak, majd Kocsis Attila, a dévai szórványkollégium igazgatója szólt arról, mit jelentetett a tíz év alatt 24 000-ről 16 000-re fogyatkozott Hunyad megyei magyarságnak a háromszéki támogatás, az utolsó pillanatban dobott mentőöv, amely az összetartozás üzenetét hordozza, és amely segíti megmaradá­sukat. Bubik Lászlónak, a felvidéki Via Nova ifjúsági szervezet elnökének levelét a műsort vezető Mátray László olvasta fel. Az üzenet alapgondolata, hogy a trianoni békediktátummal tulajdonképpen minden érintett nemzet veszített.
“Majd ha őszintén mondjuk egymás szemébe, hogy jobb volt 920 esztendeig együtt, egy államban egymásért küzdeni, mint 92 évig egymás ellen marakodni, majd akkor és csak akkor állíthatjuk, hogy Trianon puszta történelem már” – hangzott Bubik László üzenete.
A Háromszék Táncegyüttes produkciója után az ünnepség díszvendége, Böjte Csaba ferencrendi szerzetes történelmi visszatekintéssel indította szónoklatát, egészen a honfoglalásig visszapillantva vázolta, hogyan éltek egymást segítve, gazdagítva a különböző népek a Kárpát-medencében, egy olyan összetartozásban, amely sok értéket hozott. “Trianonban az fáj, hogy összetörte az Árpád fejedelem által hirdetett vezérelvet, hogy együtt, közösen könnyebb, mint külön-külön” – mondta el Böjte Csaba, majd hozzáfűzte, “milyen jó volna, ha meg tudnánk újból és újból tanulni a másik megbecsülését”. Együtt, közösen kellene egy szép Kárpát-medencét megálmodnunk, közösen imádkoznunk, hogy Trianon átka megtörjön – hangsúlyozta Böjte atya, aki kitért arra is, hogy ma a magyarságnak nem a környező népek a legnagyobb ellenségei, hanem az alkohol, a lustaság, a bűn, az általa kiépített rendszerben 67 településen 2300 gyermeket nevelnek, de egy sem a románok miatt került oda, hanem saját szülei tehetetlensége, bűnössége miatt, iskoláinkat nem elveszik tőlünk, hanem kiürülnek, mert nem születnek gyermekek. “Hinnünk kell, bíznunk egymásban, az itthon maradásban, az összefogásban. Más jövőt nem látok: ha ezen az úton haladunk, akkor megmarad a Kárpát-medence és benne megmarad drága magyar nemzetünk” – ezekkel a szavakkal, ennek megvalósulásáért elmondott imával zárta beszédét Böjte Csaba.
Az Nemzeti Összetartozás Napja Sepsiszentgyörgyön a Vox Humana rövid koncertjével ért véget.
3szék – Farkas Réka
Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Összefogásban rejlő erő

Örömmel nyugtáztuk, hogy több év után Sepsiszentgyör­gyön a magyar pártoknak sikerült összehangolniuk a trianoni békediktátum évfordulója alkalmából szervezett megemlékezéseket…
…és június 4-e legalább városunkban azzá válhat, amivé a magyar Országgyűlés nyilvánította: az összetartozás napjává, melyen a múltban történt nemzeti tragédia fölötti siránkozás helyett a jövőbe vetett hitre, az előttünk álló feladatokra összpontosíthatunk.
Valamiféle büszkeséggel kiáltottuk világgá a hírt, remélve, ragadós lesz a példa, Erdély más vidékein is képesek lesznek bár egy napra félretenni viszálykodásaikat vezetőink, hisz szükség van arra, hogy megmutassák: nemzeti jelentőségű ügyekben képesek a közös fellépésre.
Különösen fontos lenne az erő felmutatása most, amikor a nemrég hivatalba lépett Ponta-kormány első intézkedéseivel bizonyította, még a Magyarországgal való jószomszédi kapcsolatok megrontása árán sem képes kordában tartani nacionalista indulatait, és a legkülönfélébb intézkedések révén próbálja csorbítani a magyarság megszerzett jogait. A hatalomátvétel után néhány héttel már ott tartunk a korábban mindkét fél által nagyon jónak minősített magyar–román kapcsolatokban, hogy Victor Ponta és belügyminisztere nyilvános bocsánatkérést vár a magyar kormányfőtől Kövér László országgyűlési elnök azon kijelentései miatt, amelyekkel a román hatóságoknak a Nyirő József tervezett újratemetése ügyében tanúsított magatartását kifogásolta. Valami megváltozott hát a romániai magyar–román viszonyban éppúgy, mint az államok közti kapcsolatban – és ezért is lenne oly jó demonstrálni azt, amit az Orbán-kormány törvénybe is iktatott: a magyar nemzet összetartozását.
Ehelyett azonban az RMDSZ elnöke a választási kampány hevében, néhány órával az összetartozás napja előtt éppenséggel arra látta elérkezettnek az időt, hogy Kövér Lászlót oktassa ki, azt fejtegetve, az Országgyűlés elnökének kijelentései Magyarországnak ártanak, nem az RMDSZ-nek. Mindamellett, hogy Kelemen Hunor időzítése sem a legjobb, nyilatkozata a szövetség vezetőinek az összetartozással kapcsolatos magatartásáról is árulkodik. Arról a meggyőződésről, mely szerint csakis ők tudják a legjobban, mi a jó az erdélyi magyarságnak, és arról az ösztönről, hogy hamarabb keresik a kompromisszumot a román hatalommal is, mintsem a megegyezést erdélyi vetélytársaikkal vagy anyaországi szövetségeseinkkel.
Alighanem ezeken kellene változtatniuk elsősorban ahhoz, hogy a magyar szervezetek közötti együttműködés létrejöhessen, és az összetartozásban rejlő, eddig kihasználatlan erő megnyilvánuljon. Micsoda dolgokra lehetnénk képesek, ha minden erdélyi magyar párt, civil szervezet, egyház, karöltve a budapesti hatalommal, a többi Kárpát-medencei magyar tényezővel együttesen lépne fel jogaink védelme, bővítése, autonómiánk kivívása érdekében…
3szék – Farcádi botond
Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

MPP az emberek pártján

Sepsiszentgyörgyi jelöltjeit mutatta be a Magyar Polgári Párt péntek esti fórumán a megyei könyvtár Gábor Áron Termében. A találkozó nemcsak tervekről, a következő négy év programjáról szólt, hanem megvonták az elmúlt mandátum mérlegét is.
2008-ban A választás szabadsá­ga jelszóval indult az önkormányzati választásokon a frissen bejegy­zett politikai alakulat, mostani szlo­genjük: Az MPP az emberek pártján áll – mondta el Bálint József polgármesterjelölt. Akkor Sepsiszent­györ­gyön létrehozhatták a legnépesebb frakciót, ám hiába voltak kilencen, az RMDSZ a román képvi­selőkkel szövetkezve érvényesítet­te akaratát – idézte fel az alpolgár­mesterként tevékeny­kedő Bálint. Ami a városban szép és jó lett, annak megvalósítását ők is támogatták, amit elleneztek (adó-, vízdíjemelés, stb.), arról kiderült utólag, hogy válságban nem volt megfelelő lépés. Számos kezdeményezésük nem kapott támogatást, de igyekeztek becsülettel végezni munkájukat – sorolta Bálint József.
Az MPP mostani listáját az újítás jegyében állították össze, néhány tapasztalt jelölt mellett sok a fiatal, legtöbbjük gazdasági szakember, mert a városnak gazdasági előrelépésre, munkahelyteremtésre van szüksége, azt szeretnék, ha mind kevesebben szorulnának támogatásra, mind többen élhetnének munkájuk utáni bevételből. Visszaadni a munka becsületét – jelölte meg célként az MPP polgármesterjelöltje. Csak olyasmit ígérnek, ami teljesíthető – mondotta.
A találkozón bemutatták az önkormányzati képviselőjelölteket, közülük néhányan fel is szólaltak. Gazda Zoltán négyéves eredmé­nyei­ről számolt be, kiemelve, igye­keztek a szakmaiság felé terelni a tanácsban zajló munkát, de kiemelt fontosságúnak vélték a nemzeti ügy szolgálatát is, kezdeményezésére került Sepsiszentgyörgy bejáratához rovásírással is az elne­vezés, ugyancsak neki köszönhető Jecza Péter szobrának felállítása, és év végéig állni fog a turulmadárszobor is az Amőba Központ mellett kialakított téren. Dr. Bíró István a párt egészségügyi programjáról beszélt, arról, mennyire fontos lenne a családorvosi ügye­letrendszer visszaállítása, hogy így tehermentesítve, a kórház sürgős­ségi osztálya jobban elláthassa feladatát, de szólt arról is, hogy a városnak szerepet kell vállalnia az otthoni betegellátásban.
Kulcsár-Terza József, az MPP megyei elnöke azt emelte ki, az inasiskolát kijárták, az önkormányzati szakmát megtanulták, most már belelátnak a politikai játszmákba, és tudják, szükség van rájuk, a nemzeti oldalt, a nemzeti érdekeket ők képviselik. Ha nem erősödik meg a nemzeti oldal, Sepsiszentgyörgy húsz év múlva Marosvásárhely, 40–50 év múlva Kolozsvár sorsára juthat, ma már nyilvánvaló: csak autonómia útján elérhető a magyarság megmaradása Székelyföldön – mondotta

3szék – Farkas Réka

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Elérte célját a Majális

Sikeres volt a május 22.-én, az MPP által szervezett Majális. Elmondhatjuk, hogy idén ez volt a környéken az egyetlen szervezett majális. Az időjárás is a szervezőkkel tartott, egész vasárnap napos, meleg idő volt.
A rendezvényt az árkosi fúvószenekar nyitotta meg, azt követően elkezdődött a gyerekprogram, melyen több százan vettek részt. Egész délelőtt a gyerekek különböző, érdekesebbnél érdekesebb foglalkozásokon vehettek részt, úgy mint: arcfestés, pólófestés, gyöngyvasalás, papírvirág valamint szélmalom készítés. A Pinokkió Székelyföldön témájú rajzversenyen nagyon szép alkotások születtek mindenik korosztályban. A foglalkozások alatti gyerekműsorok nagyszerűek és színvonalasak voltak, nagy volt irántuk az érdeklődés. Néptánc, vers- és meseelőadás volt műsoron gyerekek előadásában.
A délelőtti program folytatásaként bográcsfőző verseny vette kezdetét, melyen hét csapat mérte össze főzőtudományát. A bográcsok ízletes tartalmát elismeréssel illette úgy a három tagból álló zsűri, mint látogatóink, akik elfogyaszthatták. Több mint háromszáz adag ízletesebbnél ízletesebb „pityókatokány” fogyott el nagyon hamar a hét üstből.
Nagy sikert könyvelhettek el a délutáni előadók is. Délután is többszáz látogató nézett be a Szentgyörgy Palota kertjébe. Elsőként a Tobacco Band lépett fel, majd a baróti Syncron táncegyüttes szórakoztatta és derítette táncos kedvre a közönséget. Takó Imre humorelőadását követően pedig, nagy hírnévnek örvendő TransylMania zenekar gondoskodott a bulis hangulatról.
Eredményes volt az egész napos adománygyűjtő akciónk is, közel hatszáz lejjel sikerült hozzájárulnunk a sürgős szemműtéthez. Köszönet a résztvevőknek, az adományozóknak, a fellépőknek valamint támogatóinknak.
Terveink között szerepel a jövőben is szervezni hasonló rendezvényeket. Az ígéretekhez híven politikamentes, szórakoztató, egész napos családi program lett megszervezve; szépséghibája mindössze annyi, hogy egyesek rosszindulatúan politikai rendezvénynek állították be és megakadályozták a meghirdetett műsor teljességét, gondot okozva ezzel úgy a rendezőknek, mint a fellépni óhajtóknak is.
A rendezvény célja a hagyományőrzés és identitásunk megőrzése volt, valamint ezzel mi is csatlakoztunk a Magyarnak lenni jó mozgalomhoz.

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Meghívó majálisra

Szeretettel meghívjuk Önt a Magyar Polgári Párt által szervezett MAJÁLISRA

Helyszín: Saint George Palace kertje – Sepsiszentgyörgy
( Oltmező utca, a tejgyárral szemben)
2011. május 22.
Moderátor: Szász Beáta és Zsombori Csaba

10.00 – 10.15 – Fúvószenekar felvonulása, előadása.
10.15 – 10.30 – Megnyitó – Kulcsár Terza József, háromszéki MPP elnök, valamint Bálint József sepsiszentgyorgyi elnök nyitóbeszéde
10.30 – 14.00 – Pinokkió gyermekprogram
- Papírvirág és szélmalom készítés
- Pólófestés
- Arcfestés
- Képkirakás, vasalható gyönggyel
- GÖDRIS MANÓK gyermek néptáncegyüttes
- Versműsor – fellép: Keresztély Krall Blanka, a Varsolcon tartott XIII. Kányádi Sándor szavalóverseny országos döntőjének III-dik helyezetje, valamint Vass Ágota
- Mesemondó műsor: Kulcsár Terza Péter valamint Vass Hunor
- Pinokkió Székelyföldön – rajzverseny
- MINI SNAPS együttes műsora
- A rajzverseny eredményhirdetése és díjátadás
14.00 – 16.30 – Bográcsfőző verseny
16.30 – 17.00 – Zsűrizés, eredményhirdetés
17.00 – 17.45 – FENYŐCSKE NÉPTÁNCEGYÜTTES
17.45 – 18.00 – Humor – előadó: Takó Imre
18.00 – 19.00 – SYNCRON táncegyüttes (modern- és társastáncok, Barót )
19.15 – 19.30 – Tombola
20.00 – 21.00 – TransylMania koncert
Látogatóink rendelkezésére áll az EGÉSZSÉGÜGYI SÁTOR ingyenes vérnyomás-, vércukorszintmérés és tanácsadás.

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Jó eredmények az MPP Állampolgársági Irodájában

A sepsiszentgyörgyi Állampolgársági Iroda elindítása nem bizonyult hiábavalónak. Az előítéletektől eltérően, irodánknak valóban sikerült bekapcsolódnia a közfeladatba. A február 14.-ei nyitás után az első két hétben csupán érdeklődők kerestek meg minket, jelezve, hogy látták az utcán a táblánkat, olvastak rólunk, és tudni szeretnék, hogy milyen dokumentumokat kell összegyűjteniük.
A két hét után azonban mi is eljutottunk a köztudatba, egyre több ember tért be hozzánk. Olvastak, hallottak rólunk és remélik, itt nem kell akkora zsúfoltsággal szembesülniük, mint máshol. A márciusi hónap kezdete, a tavasz kezdete, az emberekben a magyarság érzését is felkeltette egyben. Tevékenységünk, talán ez okból is, hasznosnak és sikeresnek bizonyult.
Büszkén számolhatunk be arról, hogy a hat hetes működésünk alatt, több mint 400 érdeklődő fordult meg nálunk, jelezve, hogy visszatérnek az összegyűjtött dokumentumokkal. A márciusi hónapban több, mint 200 kérelmező számára állítottuk össze az útra kész dossziét, amely tartalmazza a fordítások elkészítését; a kérelmek, adatlapok elektronikus kitöltését és az iratcsomó ellenőrzését, megfelelő összeállítását. Örömmel láttuk, hogy idősek és fiatalok körében egyaránt nagy volt ez érdeklődés.
Az általunk összeállított iratcsomók egyharmada Magyarországon került leadásra, de voltak olyan kérelmezőink is, akik a távolabbi külföldi országok magyar konzulátusait választották a leadás színhelyéül, úgy mint Olaszország, Anglia, Németország.
A dossziék nagy része főként a csíkszeredai Főkonzulátuson került leadásra, ahonnan már több ízben kaptuk azt a visszajelzést, hogy megfelelő munkát végzünk, hogy nem voltak gondok a nevünkkel szignózott dossziék esetében, sőt elismerésüket is kifejezték már.
2011. március 23.-án sepsiszentgyörgyi látogatása alkalmával, többek között irodánkat is meglátogatta az új csíkszeredai magyar főkonzul, Dr. Zsigmond Barna-Pál, valamint Balogh György konzul. Érdeklődésüket fejezték ki az iránt, hogy hozzánk is eljutottak-e az aktuális információk, valamint hogy minden rendben működik-e nálunk. Pozitív válaszainkat hallva, elégedettségüket fejezték ki irodánkkal szemben. A főkonzul egy tanáccsal látta el hozzánk fordulókat: bátrabban vegyék igénybe azt a lehetőséget, hogy kérelmeiket Magyarországon is benyújthatják, hiszen nagyon sok az igénylő Csíkszeredában. Tehát akinek sürgős, kiránduljon egyet Magyarországra, ahová irodánk is szervez kiutazásokat.

Szász Beáta, az iroda ügyintézője

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Állampolgársági Irodák

- a Magyar Polgári Párt azt vallja, hogy az egyszerűsített honosítási eljárás által megszerezhető magyar állampolgárság ügyintézésének folyamatában minden, az erdélyi magyar érdekképviseletet felvállaló szervezetnek feladata, kötelessége segítséget nyújtani
- ebből kiindulva a közös cél csak az lehet, hogy a magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos összes információ, megfelelő formában, minden erdélyi magyar ember számára elérhető, hozzáférhető legyen
- a Magyar Polgári Párt az Állampolgársági Irodák megnyításával ebbe a közfeladatba kíván bekapcsolódni
- az Állampolgársági Irodák létesítésével a Magyar Polgári Párt nem kíván semmiféle tájékoztatási versengésbe kezdeni más szervezetekkel, egyetlen célunk, hogy a lakosság, ezen újabb eszköz által, minél szélesebb körben tájékozódhasson, és élhessen a magyar állampolgárság megszerzésének lehetőségével
- az Állampolgársági Iroda által a Magyar Polgári Párt a magyar állampolgárság megszerzésében teljes körű szolgáltatást nyújt a Csíkszeredai és Kolozsvári Konzulátus hatáskörébe tartozó igénylőknek. Segítséget biztosítunk az állampolgársági kérelmek megírásában, átnézésében, a fordítások elkészítésében és az iratcsomók (dossziék) összeállításában.
- az Állampolgárásgi Irodák szolgáltatása ingyenes (beletartozik a kérelmek megírása és az iratcsomók összeállítása), csak a szükséges iratok magyar nyelvre történő hiteles fordítása jelent költséget az oda fordulóknak
- az Állampolgársági Irodát felkereső személyek olyan előkészített iratcsomót kapnak a kezükbe, amellyel nagymértékben felgyorsul az ügyintézés a konzulátusokon.
- azon személyeknek, akik Magyarországon szeretnék beadni a magyar állampolgársági kérelmüket, szintén segítjük az ügyintézést.

Nyitvatartás : 9-17
Sepsiszentgyörgy
Martinovits Ignácz u. 2 szám

Időpontkérés egyeztetés (információs vonal): 0312263933
e-mail : allampolgarsag@polgaripart.ro

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum