Hej tulipán, tulipán…

Átült az RMDSZ-hezPolitikailag érdekesnek ígérkezik a 10 órakor kezdődő tanácsülés – jelezte telefonos üzenetben Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke tegnap reggel újságíróknak.

Az ülés napirendje előtt szót kért Nagy András, a Magyar Polgári Párt (MPP) tagja. Elmondta: 2008 elején belépett az MPP-be, nemsokára megyei tanácstaggá vált. Megpróbált dolgozni, szakmai tudását áldozni a pártnak, de úgy érzi, erre nem volt szükség, s nem támogatták. Sajnálattal közölte, hogy nem kíván tovább tevékenykedni az MPP frakciójában. Úgy gondolja, mindenki meg­ér­demel egy második lehetőséget, akár a büntetett emberek is, ezért felajánlotta munkáját az RMDSZ frakciójának.
Tamás Sándor tanácselnök – aki egyben a megyei RMDSZ elnöke is – kifejtette: úgy érzi, hogy szakemberekre a továbbiakban is szükség van, s megköszönve a bizalmat — Is­ten hozott!, mondta –, megkérte Nagy Andrást, üljön át az RMDSZ-frakció térfelére, ami meg is történt. Ekkor sokan kaptak a telefonjukhoz: SMS érkezett. Tamás Sándor közölte: “Nagy András megyei tanácsos, az MPP háromszéki ügyvezető elnöke ma kilépett az MPP-frakcióból, és átült az RMDSZ-frakcióba.”
Az ülés végén Varga Zol­tán főjegyző rákérdezett a ta­nácstagra: nem állt ki a párt­ból? Kulcsár-Terza József, az MPP frakcióvezetője közbe­szólt: az elnök úr jobban tud­ja! Tamás Sándor közölte: Nagy András nem lépett ki az MPP-ből, csak átült az RMDSZ-frakcióba.
Nem tudtak az árulásról
Nagy András azzal a gesztussal, hogy átült a megyei tanács RMDSZ-frakciójába, elveszítette MPP-tagságát és önkormányzati képviselői mandátumát – jelentette be tegnap Kulcsár-Terza József, a polgári párt megyei elnöke. Nagy András helyét az MPP listán következő, Benedek Barna foglalja el, akivel ezután egyeztetnek arról, hogy vállalja-e a feladatot, majd elindítják a hivatalos procedúrát. Kulcsár megerősítette: az MPP frakció nem ismerte a párt eddigi ügyvezető elnökének szándékát, az ülésen szembesültek Nagy András döntésével. Kulcsár Terza József azt is megfogalmazta, az RMDSZ az 1989 előtti gyakorlatot próbálja újra meghonosítani, amikor mindenkinek kötelezően egy párt tagjának kellett lennie, így magyarázható a független polgármesterek “eltulipánosítása”, és az, hogy tisztségekkel csábítják az RMDSZ-be más pártok tagjait. (-kas)
2012. március 8 – 3SZÉK
Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Comments are closed.

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum