MPP az emberek pártján

Sepsiszentgyörgyi jelöltjeit mutatta be a Magyar Polgári Párt péntek esti fórumán a megyei könyvtár Gábor Áron Termében. A találkozó nemcsak tervekről, a következő négy év programjáról szólt, hanem megvonták az elmúlt mandátum mérlegét is.
2008-ban A választás szabadsá­ga jelszóval indult az önkormányzati választásokon a frissen bejegy­zett politikai alakulat, mostani szlo­genjük: Az MPP az emberek pártján áll – mondta el Bálint József polgármesterjelölt. Akkor Sepsiszent­györ­gyön létrehozhatták a legnépesebb frakciót, ám hiába voltak kilencen, az RMDSZ a román képvi­selőkkel szövetkezve érvényesítet­te akaratát – idézte fel az alpolgár­mesterként tevékeny­kedő Bálint. Ami a városban szép és jó lett, annak megvalósítását ők is támogatták, amit elleneztek (adó-, vízdíjemelés, stb.), arról kiderült utólag, hogy válságban nem volt megfelelő lépés. Számos kezdeményezésük nem kapott támogatást, de igyekeztek becsülettel végezni munkájukat – sorolta Bálint József.
Az MPP mostani listáját az újítás jegyében állították össze, néhány tapasztalt jelölt mellett sok a fiatal, legtöbbjük gazdasági szakember, mert a városnak gazdasági előrelépésre, munkahelyteremtésre van szüksége, azt szeretnék, ha mind kevesebben szorulnának támogatásra, mind többen élhetnének munkájuk utáni bevételből. Visszaadni a munka becsületét – jelölte meg célként az MPP polgármesterjelöltje. Csak olyasmit ígérnek, ami teljesíthető – mondotta.
A találkozón bemutatták az önkormányzati képviselőjelölteket, közülük néhányan fel is szólaltak. Gazda Zoltán négyéves eredmé­nyei­ről számolt be, kiemelve, igye­keztek a szakmaiság felé terelni a tanácsban zajló munkát, de kiemelt fontosságúnak vélték a nemzeti ügy szolgálatát is, kezdeményezésére került Sepsiszentgyörgy bejáratához rovásírással is az elne­vezés, ugyancsak neki köszönhető Jecza Péter szobrának felállítása, és év végéig állni fog a turulmadárszobor is az Amőba Központ mellett kialakított téren. Dr. Bíró István a párt egészségügyi programjáról beszélt, arról, mennyire fontos lenne a családorvosi ügye­letrendszer visszaállítása, hogy így tehermentesítve, a kórház sürgős­ségi osztálya jobban elláthassa feladatát, de szólt arról is, hogy a városnak szerepet kell vállalnia az otthoni betegellátásban.
Kulcsár-Terza József, az MPP megyei elnöke azt emelte ki, az inasiskolát kijárták, az önkormányzati szakmát megtanulták, most már belelátnak a politikai játszmákba, és tudják, szükség van rájuk, a nemzeti oldalt, a nemzeti érdekeket ők képviselik. Ha nem erősödik meg a nemzeti oldal, Sepsiszentgyörgy húsz év múlva Marosvásárhely, 40–50 év múlva Kolozsvár sorsára juthat, ma már nyilvánvaló: csak autonómia útján elérhető a magyarság megmaradása Székelyföldön – mondotta

3szék – Farkas Réka

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Comments are closed.

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum