Kiállnak az iskoláért

A Magyar Polgári Párt (MPP) tagjai közül néhányan folyamatosan részt vettek a Székely Mikó Kollégium előtt zajló tüntetésen, voltak, akik csak időnként jelentek meg, de többször megfordultak a tiltakozáson a párt megyei, városi vezetői is. Mindezt azért nem verték nagydobra, mert nem akarták, hogy politikai hangsúlyt kapjon a megmozdulás – fejtette ki Bálint József, a párt sepsiszentgyörgyi elnöke.
A pártelnök elmondta, többen kérdezték, hogy csatlakoznak-e a szeptember elsejei Igazság napjához, ezért tartotta fontosnak beszélni a kérdésről. A Mikó-ügy minden magyar ügye, ezért nem lenne jó, ha bármelyik magyar szervezet megpróbálná kisajátítani. Az MPP támogatja a tiltakozást, mert az egykor államosított ingatlanok visszaszolgáltatása még mindig nem fejeződött be, sőt, évek óta teljesen elakadt – hangsúlyozta Bálint.
Kulcsár-Terza József, az alakulat megyei elnöke kifejtette: Románia az EU-csatlakozáskor kötelezettséget vállalt, hogy minden ingatlant visszaszolgáltat, de nemcsak hogy nem tartja be ígéretét, lám, még azt is visszavenné, amit átadott. Felhívással fordul minden sepsiszentgyörgyihez, vegyenek részt a szeptember elsejei tüntetésen, amelynek többnek kell lennie a Mikó visszaállamosítása miatti tiltakozásnál, autonómiatüntetéssé kell kinőnie magát. Meglátása szerint az lenne a legjobb, ha csak az egyházak képviselői szólalnának fel, és lehetőséget adnának, hogy beszédet mondjon Sánta Imre református lelkész, aki több mint egy hónapja nap mint nap ébren tartja az ügyet. Kulcsár-Terza elmondta, az MPP is szervezkedik, buszokkal hozzák szimpatizánsaikat a sepsiszentgyörgyi tüntetésre.
Farkas Réka – 3szék – 2012.08.23.
Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Comments are closed.

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum