Sánta Imrét támogatja az MPP (Kampányban)

A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezete Sánta Imrét, az Erdélyi Magyar Néppárt sepsiszentgyörgyi képviselőjelöltjét támogatja a december 9-i parlamenti választásokon, és arra kéri tagságát, szimpatizánsait, hogy a néppárti politikusra voksoljanak – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Bálint József.

Az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke kifejtette: egy MPP–EMNP koalíció nagyobb eséllyel teljesítette volna a 6:3-as alternatív küszöböt, s bár tisztában van azzal, hogy a polgári párt egyik vezetőjeként nem kampányolhat más alakulatnak, de értékeli a Néppárt bátorságát és merész üzeneteit. Ugyanakkor hangsúlyozta: a választásokon nemcsak a parlamentbe jutás a tét, hanem a választás szabadsága, és ezt most az EMNP indulása biztosítja. „A polgároknak joguk van a számukra jobbnak tűnő jelöltre szavazni, erről lebeszélni őket a választás szabadságának feladását, az egypártrendszerhez való visszatérést, a nemzeti érdek falkaérdekké zsugorítását jelenti” – vélekedett, és arra biztatott mindenkit, éljenek a választás szabadságával. A Háromszék kérdésére elmondta: a sepsiszéki-erdővidéki körzet szenátorjelöltje ügyé­ben a sepsiszentgyörgyi szervezet úgy döntött, szavazóira bízza, kit támogatnak.
A sajtótájékoztatón jelen levő Sánta Imre megköszönte a támogatást, és emlékeztetett: bár az MPP-nek nem volt tagja, a Magyar Polgári Szövetség létrehozása idején maga is bábáskodott a belső ellenzéki mozgalom megszületésénél. Együtt­mű­kö­désre vagyunk ítélve, az erdélyi magyar jobboldal összefogása elengedhetetlen – jelentette ki. Felhívást intézett a sepsiszentgyörgyiekhez: december 9-én minél nagyobb számban jelenjenek meg a választásokon, ez biztosíthatja az erős képviseletet.

Farcádi Botond – 3szék – 2012.12.06.

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Comments are closed.

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum