Polgári juniális – A fiatalokat vonzza a szólásszabadság

Mintegy ötvenen vettek részt vasárnap délután a Magyar Polgári Párt (MPP) által negyedik alkalommal megszervezett Polgári juniálison. A jókedvű társaság mindenkit ott marasztalt egy tányér „legjobbik fajtából való” krumpli- vagy babgulyásra, aki betért a szotyori faluház udvarára.

Érdeklődésünkre Bálint József elmondta: a baráti hangulat egyáltalán nem akadályozza meg a tagságot abban, hogy „elszámoltassa” a vezetőséget.

– A nemrég végrehajtott adóemeléssel kapcsolatban, amit „övezeti átcsoportosítással” próbál indokolni az RMDSZ vezette városi tanács, azt legalább sikerült megmagyarázni, hogy a falusi A kategória nem egyenlő a városi megfelelőjével. Ezzel együtt elfogadhatatlan, hogy Kilyén és Szotyor éppen olyan szintű adót fizet, mint mondjuk a Brassó megyei Szentpéter, ahol már tíz évvel ezelőtt leaszfaltoztak minden utcát – mondta a szervezet sepsiszentgyörgyi elnöke.

A nagyszámú fiatal jelenlétét Bálint József azzal magyarázza, hogy „itt nem eshet bántódása annak, aki valamilyen okból szidja a főnököt”, és úgy véli: a jobboldal akkor fog megerősödni, amikor „visszajönnek az Erdélyi Magyar Néppártból azok, akiket odavonzott az a tetszetős lufi, amiből mára nem maradt semmi”.

(erdély)

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Comments are closed.

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum