„Aranyláz” Szentgyörgyön

Most már mindenki kitörheti a lábát

 

Sepsiszentgyörgy úgy néz ki, mint Kalifornia az aranyláz idején: mindent feltúrnak, rontanak, úgy felejtenek – állapította meg Bálint József. A Magyar Polgári Párt (MPP) sepsiszentgyörgyi elnöke Kulcsár-Terza József megyei elnök oldalán tegnap találkozott a sajtó képviselőivel.

– Ez lenne Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa? A nemrég leaszfaltozott járdákon kaszálni lehet a burjánt, az Olt utcában minden harmadik lerakott kőlap „fut utánad”, a Nagy György és a Puskás Tivadar utcákban lakók pedig négy éve porban-sárban járnak, legfennebb annak „örülhetnek”, hogy most már a város többi részének lakói is nyugodtan kitörhetik a lábukat – élcelődött Bálint.

A megyeszékhelyi MPP-elnök szerint jobb szervezéssel meg lehetett volna oldani, hogy élhető legyen a város a javítások ideje alatt is, több helyen gondoskodhattak volna ideiglenes járófelületről. Hozzátette: a csatolt települések utcáit, „ahol állítólag nem lehet korszerűsíteni, mert nincs csatorna” (Bálint szerint ezt mondták kettő, négy és hat évvel ezelőtt is), bőven le lehetett volna aszfaltozni a központi utcákban rendszeresen felvágott friss aszfaltból.

– Az már végképp csak szervezés kérdése, hogy a lyukakat „gyártó” marógép csak fél nappal és ne két héttel járjon az aszfaltozók előtt – vélekedett Bálint József.

Az MPP-tanácsosok valamennyi településen (összesen 18 tanácsban vannak jelen) benyújtják a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott autonómiapárti önkormányzati határozattervezetet – közölte Kulcsár-Terza József. A megyei elnök „törvénytelennek” minősítette Marius Popică ezt megtiltó körlevelét, amellyel „megpróbálják megfenyegetni” a polgármestereket. Sepsiszentgyörgyön máris iktatták a dokumentumot – mondta Kulcsár-Terza.

Erdély András / „Aranyláz” Szentgyörgyön

Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Comments are closed.

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum