Évet értékelt az MPP sepsiszentgyörgyi szervezete

Bálint József maradt az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke, valamint Fekete Attila alelnököt is megerősítették pozíciójában a szerda esti tisztújító gyűlésen. A tagság elvárása a partneri kapcsolat kialakítása az EMNP helyi vezetőségével a helyhatósági választásokra.


Balint_Jozsef_MPP_b

Bálint József, az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetének régi-új elnöke

A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke továbbra is Bálint József maradt, az alelnöki tisztséget Fekete Attila tölti be. Az elnökségi tagokat illetően Vajna Csilla, Miklós András, Nagy Gábor Levente, Szabó Sándor, valamint Pildner József. A megyei és országos küldöttek az elnök és alelnök, továbbá Vida Sándor és Miklós András lesznek. Háromszék viszonylatban különben Sepsiszentgyörgyön történt meg az első tisztújító közgyűlés, Bálint József elmondása alapján ezt követi majd a további települések, majd a megyei, illetve végül országos szinten a mandátumokat betöltő személyek megválasztása. Utóbbi esetben csupán az alelnöki tisztségeket illetően kell dönteniük a polgáriaknak. A párt sepsiszentgyörgyi régi-új elnöke elmondta, már fél éve csúszott a tisztújítás, ennek egy nyomós oka volt: már a nyáron elhangzott, hogy szükség van az EMNP és MPP részéről is a közelítésre, így arra vártak, hátha közösen sikerül dönteniük ilyen ügyben.

Az MPP helyi képviselői végül úgy döntöttek, szükség van a párton belül egy legitim módon megválasztott elnökségre, a partnerséggel kapcsolatos tárgyalásokat pedig azt követően akarják folytatni, amint az EMNP berkeiben is sikerült a vezetők kijelölése. Bálint József elárulta, a tisztújítás alkalmával világosan megfogalmazott feladatokat kapott a párt sepsiszentgyörgyi vezetősége: helyi tagok az RMDSZ-el tavaly kötött partnerséggel kapcsolatos kritikáinak országos vezetőség fele való közvetítése, valamint az EMNP helyi szervezeteivel szövetségre való lépés a 2016-ös helyhatósági választások idején. Utóbbi azért szükséges, mivel nincs lehetőség felkészülni az önkormányzati választásokra másképpen, a 2008-as felhajtó erő hiányában. Bálint József bízik abban, hogy ha sikerül azt a felállást biztosítani, ami hét éve volt, akkor a választópolgárok bizalmát visszanyerhetik.

Megfogalmazódott az is a szerda esti tisztújítás alkalmával, hogy míg országos szinten az útkeresés, belső viták, kivárás, valamint a túlélés éve volt 2014, ez a helyi szervezetben is érződött. Mindennek ellenére az elnök úgy értékeli, lehetőségeikhez mérten teljesítették vállalt feladataikat, bizonyos körülmények pedig túlteljesítésre is késztették a párt tagjait. Mint sorolta, nagy számban jelen voltak a Marosvásárhelyen szervezett Székely Szabadság Napján, szervezői voltak a trianoni megemlékezésnek, a november 29-i autonómia megmozdulásnak, valamint kezdeményezték a decemberi tüntetéseket, amelyet a magyar himnusz védelmében indítottak. Kitért arra is, hogy a trianoni megemlékezés alkalmával elénekelt magyar himnusz miatti bírságot korábban megfellebbezték, épp a napokban egészítették ki a már leadott iratcsomót, egyelőre azonban még nincs kitűzve a tárgyalás időpontja sem.

Az elmúlt hetekben Sepsiszentgyörgyön szervezett imatized alkalmával a templomkertekben állított székely zászlók eseményét az MPP elmúlt évben tett tevékenységeinek következményeként értelmezi Bálint József, ugyanakkor hozzátette: az említett munka folytatódik, még több lobogót szeretnének felhúzni az egyházak közelében.

Forrás:

Székelyhon.ro
Bencze Melinda |2015.01.30.
Tesztett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Comments are closed.

Pillanatok
2018. június
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archívum